Januari 2018

Wateroverlast door overstroming rivier de Lot

Camping onder water

Eens in de 10 jaar komt het water van de Lot omhoog, zo was ons verteld toen we de camping kochten. 21 januari 2018 was het zover, het waterpeil steeg tot wel 7 meter hoger dan normaal. En dan ziet La Plaine er ineens heel anders uit.

Waterpeil 7 meter omhoog

De bar, het restaurant en de sanitair gebouwen stonden een halve meter onder water. De staanplaatsen en paden waren verdwenen en het zwembad zat ineens weer vol. Samen met het water spoelden er ook losgerukte bomen mee plus een rode kleigrond.

We konden niet veel meer doen dan wachten. Wachten tot het water weer terug zou zakken naar een normaal peil. Het duurde een volle week voordat het terrein weer begaanbaar was.

Grote schoonmaak

Toen konden we de ravage pas echt overzien. Zwembad lek en heel vies, struiken ontworteld, hekken weg, geen grind meer op de paden en een heleboel troep aangespoeld. Weken later kwam de rode klei nog uit de voegen van de tegels in het sanitair, keuken en bar.

Tot overmaat van ramp hebben we toen het water net weg was bezoek gehad van een familie wilde zwijnen en die hebben de camping in twee dagen tijd omgeploegd. De grond was zo lekker zacht.

Gelukkig was er hulp van vrienden en mensen uit de buurt. We waren blij dat alles op tijd weer kampeer-klaar was. Voorlopig hebben we genoeg water gezien. Voor de beeldvorming ook een paar foto's van hoe het er na het opruimen uitzag, beter toch?

TOP
Honden zijn bij ons ook welkom in de huuraccommodaties en mogen ook in het restaurant. Uitlaten kan direct bij de camping. Voor je trouwe viervoeter verkopen we KVV diepvriesvoer van de firma Lotgering in pakjes van 500 gram.